Serbian English Russian
VTEM skitter

Kvalitet

Pružamo vam vrhunski kvalitet usluge po povoljnim cenama!
VTEM skitter

Najbolja solucija

Mi uvek koristimo nove i sertifikovane kamione za prevoz vašeg tereta
VTEM skitter

Transport

Transportujte lako vaš teret na bilo kojoj tački sveta

image 19ceb7189b7f6286cd23192fe256b8e9f1be86a40f8f024ecd177fb9bed5aa35 V
U vangabaritne prevoze se ubrajaju svi tereti čije karakteristike izlaze iz gabarita standardnih vozila za transport.

Transport ovakvih tereta zahteva iskustvo i posebnu opremu, jer dimenzije i specifične karakteristike samog tereta zahtevaju posebnu opreznost već pri zaštiti, pakovanju i prenosu stvari iz objekta u kome se nalaze. Preduzeće Panekspres poseduje dugogodišnje iskustvo u prevozu ovih tereta i poseduje najsavremeniju opremu koja nam omogućava lakše manipulisanje istim. Ovakav transport podleže određenim zakonskim ograničenjima koja se odnose na same dimenzije tereta, način na koji se teret sme prevoziti, transportnu relaciju kojom se vozilo kreće, kao i doba dana kada je dozvoljeno vršiti transport.

U vangabaritne terete ubrajamo:

  • Silosi, kotlovi, rezervoari, kade,
  • Betonske i metalne konstrukcije,
  • Dugački i šipkasti materijali, velikih dužina i težina,
  • Najrazličitiju opremu i mašine velikih gabarita.

Kompanija Panekspres upoznata je sa svim zakonskim pravilima i procedurama i svaku ponudu formira individualno, u zavisnosti od karakteristika tereta, destinacije na koju se teret prevozi, neophodne opreme i pratnje. Za formiranje ponude za vangabaritni prevoz potrebno je detaljno se upoznati sa svim karakteristikama tereta (dimenzije, težina, gabarit, specifične osobine, posebni uslovi transporta i obezbeđivanja tereta) kao i sa karakteristikama transportne relacije. Pratnja je obavezna za sve vrste vangabaritnih transporta bez izuzetka. Dozvoljeno je formiranje konvoja od najviše 3 (tri) vozila, s tim što su tada obavezne najmanje dve pratnje. Policijska pratnja je obavezna u slučajevima kada je:

  • ukupna dužina vozila i tereta veća od 25,00 m
  • ukupna širina vozila i tereta veća od 3,50 m, ili
  • ukupna visina vozila i tereta veća od 4,50 m

Posedujemo specijalno opremljena vozila i obučene ljude za vršenje pratnje vangabaritnog transporta. Raspolažemo svom neophodnom opremom za rukovanje vangabaritnim teretima: dizalice, sve vrste i tipove viljuškara, kuke i dizalice za manipulaciju, specijalne zahvatne uređaje. Zaposleni na ovim poslovima će bez problema izvršiti sve neophodne operacije za pripremu, pozicioniranje, utovar i istovar svih vrsta tereta i pozicioniranje na željenu lokaciju.

Svojim klijentima garantujemo organizaciju, bezbednost i sigurnu isporuku vangabaritnih tereta.

image 96979d3c73b867062a75a0df3e4bac77dcc17ce10f8660578e8443b06438be19 V  vaggabar  vagab1